Натяжна стеля на балконі: плюси вибору і поради по монтажу

Натяжной потолок на балконеПід час косметичного ремонту стель в житловому приміщенні господарі намагаються домогтися стильової цілісності у всіх кімнатах, часто забуваючи про лоджії і балкони. Хоча сучасна промисловість пропонує широкий вибір рішень, найпопулярнішими з яких є натяжні стелі. Свою популярність вони придбали завдяки ідеальному зовнішньому вигляду і невибагливості в побуті

Чи можна використовувати натяжну стеля на балконі?

Для установки натяжних стель розміри кімнати не грають ролі. Крім того, дизайнери інтер’єрів часто застосовують глянцеві стельові покриття саме в приміщеннях з невеликою квадратурою. Ефект отзеркаліванія, який дають ПВХ вироби, візуально збільшують простір і роблять його більш світлим. Навісні ПВХ полотна служать відмінною маскуванням будь-яких недоліків основних стель. Крім того, за металевими профілями конструкції розміщуються антенні або інтернет кабелі, що не тільки надає естетичності приміщенню, а й захищає їх від механічних пошкоджень.

Методи монтажу натяжних стель на лоджіїУ разі, якщо балкон або лоджія не мають скління і не підключені до системи централізованого опалення, слід вибирати варіанти з поліефірних матеріалів. Тканинні натяжні стелі не бояться низьких температур і вони досить стійкі до механічних пошкоджень. За рахунок спеціальних просочень, такі полотна не відволожуються і не збирають пил, що потрапляє з вулиці. Крім цього, полотна з тканини не вигоряють від попадання сонячних променів і не втрачають своїх первинних властивостей.

Методи монтажу натяжних стель на лоджії

Установка таких видів стельових покриттів на балконі нічим не відрізняється від монтажних робіт у великому приміщенні. Формується конструкція з металевих профілів і на неї кріпиться полотно трьома методами:

  • гарпунний;
  • кліпсовий;
  • штапіковий.

Установка натяжних стель на балконіПерші два варіанти користуються великою популярністю, оскільки вони дозволяють демонтувати полотно в разі потреби.

Порада, що стосується установки освітлювальних приладів: не рекомендується використовувати вбудовані світильники, які мають потужність вище 50 Ватт, оскільки вони будуть нагрівати поверхню, що призведе до оплавлення ПВХ плівки. Також не варто вибирати навісні варіанти, відкрита частина яких спрямована вгору: нагрів призводить до появи жовтих плям на тканинних стелях.