Основні вимоги для натяжних стель

Основні вимоги для натяжних стельМонтаж натяжної стелі не можна робити в той момент, коли вам цього захочеться. Щоб робота пройшла успішно, а замовник був задоволений результатом, необхідно дотримуватися певних норм. Ми опишемо основні вимоги для натяжних стель при їх установці.

Заздалегідь підготуйте приміщення до монтажу

Хоча офіційно встановлених державними органами вимог до натяжних стель немає, але існують негласні правила, які диктує здоровий глузд. Якщо заздалегідь підготувати приміщення у відповідність з ними, то ймовірність отримання якісного результату буде максимальною.

  • Будь-які щілини над підвісною конструкцією повинні бути закладені. Якщо знехтувати цим, то матеріал може деформуватися від припливу повітря або в цьому місці буде збиратися волога.
  • Якщо в місці установки профілю є заокруглення кутів, як в деяких будинках сталінської та хрущовської забудови, їх необхідно усунути.
  • Поверхня стелі повинна бути максимально зачищена. Будь який шматочок штукатурки або камінчик, що лежить на матеріалі підвісної стелі, буде помітний знизу.
  • Підготовка приміщення до монтажуНа стелі не повинно бути гострих предметів. Старі цвяхи, шурупи або залишки кріплень освітлювальних приладів необхідно видалити.
  • Стіни бажано заздалегідь вирівняти. По-перше, це позитивно позначиться на щільності прилягання профілю підвісної стелі; по-друге, після його установки подібну роботу буде робити на порядок складніше.
  • Електропроводка повинна бути прокладена заздалегідь. Після монтажу підвісної стелі ви не зможете його відігнути, щоб перекласти провід на інше місце.
  • Освітлювальні прилади необхідно придбати до монтажу. Так ви дозволите майстрам провести точні виміри з урахуванням люстр. Обов’язково необхідно відзначити точне місце розташування всіх світильників.
  • Знадобиться план приміщення до зазначеного розташуванням електропроводки, опалення або труб водопостачання. Це вбереже їх від пошкоджень при монтажі.
  • Приміщення повинно бути максимально чистим, тому що в процесі установки вся пил незмінно підніметься в повітря і згодом осяде на підвісній стелі.
  • Якщо в якості матеріалу був обраний ПВХ, то з приміщення необхідно видалити всі предмети, чутливі до високої температури, тому що в процесі монтажу використовується газова гармата, що нагріває повітря до 60-70 ° C. Все, що не можна прибрати, має бути ретельно закрита плівкою або тканиною.

Монтаж натяжної стеліДотримання цих правил сильно полегшить роботу монтажникам, а вам подарує по-справжньому якісний і довговічний підвісна стеля.