Види матеріалів що використовуються для виготовлення натяжних стель

Виготовлення натяжних стельЗ розвитком технологій натяжні стелі дешевшають і за вартістю вже можна порівняти з іншими видами стельового покриття. Це робить їх все більш популярними і зараз характерну гладку поверхню можна зустріти не тільки в розкішних будинках і дорогих офісах.

В силу ряду причин натяжні стелі виготовляються лише з двох видів матеріалу: полівінілхлориду (ПВХ) і поліестерової тканини з поліуретановим просоченням. Кожен з них має свої особливості, плюси і мінуси.

Стеля з ПВХ

Стеля з ПВХДаний вид матеріалу в силу більшої різноманітності і меншої вартості має переважну популярність і займає близько 90% всього ринку підвісних стель. Але це не всі його особливості, що відрізняють ПВХ від тканини.

  • Головним плюсом є можливість багаторазового монтажу/зняття. Це стало можливим домогтися завдяки системі гарпунної установки, яка застосовується практично завжди.
  • Простіший спосіб виробництва матеріалу істотно знижує його вартість і в середньому різниця становить 30 %.
  • Ви можете вибрати не тільки з неймовірної кількості квітів і малюнків, а й з більш придатною для певних цілей фактури. Покупцям доступні три варіанти: глянцева, матова і сатинова поверхня.
  • Максимальна ширина, навіть з урахуванням розтяжки під час монтажу, складе два метри. Якщо ваше приміщення ширше, то на полотні буде зварювальний шов.
  • Процедура установки вимагає великих зусиль і часу. Повітря в приміщенні буде нагріте до 60-70 ° C, тому при ремонті з нього необхідно видалити всі предмети, чутливі до температури.

Незважаючи на деякі мінуси, ПВХ застосовується набагато частіше, тому що має істотну пластичність і з його допомогою можна створювати конструкції, недоступні при використанні тканини.

Поліестерова тканина

поліестерова тканинаГоловною відмінністю цього матеріалу є його ширина – до 5,5 метрів, що дозволяє отримати безшовну поверхню навіть в приміщенні значного метражу. Серед інших характеристик варто відзначити наступні:

  • Кріплення на штапік або кліпсу утруднює або робить зовсім неможливим тимчасовий демонтаж. Стеля з тканини фактично одноразова.
  • У поліестері присутні досить великі пори, що дозволяє тканині «дихати», проте вона може пропускати воду, якщо вас заливають сусіди.
  • Вибір виду і квітів набагато бідніший.

Незважаючи на недоліки, є і плюси:

  • Процедура «холодного» монтажу не завдасть шкоди приміщенню і може проводитися на будь-якому етапі ремонту.
  • Матеріал пожежостійкий, тому стеля з тканини краще себе проявляє при установці на кухні.
  • Різкі перепади температури практично не позначаються на поліестері.

Поки що не існує ідеального матеріалу для натяжної стелі і перевагу варто віддавати тому, який більш точно відповідає вашим цілям і виділеного бюджету.