Якими повинні бути натяжні стелі

Вид натяжних стельКожне приміщення використовується з певною метою і в залежності від цього необхідно вибирати вид натяжних стель. Наші поради якими мають бути натяжні стелі в яких кімнатах.

Спальня – натяжна стеля для сну

Вибираючи покриття для цієї кімнати, необхідно орієнтуватися на наступні параметри:

  • Збереження певної температури. Спальня повинна бути максимально комфортною, бо в цій кімнаті людина проводить близько третини свого життя і якщо буде занадто холодно, то це позначиться на якості сну, а отже, і на здоров’ї.
  • Звукоізоляція. Якщо сусіди люблять пошуміти, коли ви вже збираєтеся спати, то натяжні стелі з цією опцією сильно спростять вам життя і дозволять відпочивати з максимальним комфортом, а не опівночі слухати концерти.
  • Варіанти оформлення. Іноді певної кольорової гами мало, маленьке приміщення хочеться візуально розширити, велике – зменшити. За допомогою різних видів матеріалу (глянцевий, матовий, сатиновий) цього можна легко досягти.

Натяжні стелі для спальніДля цієї кімнати можна взяти тканину або ПВХ, кожен з них має свої плюси. Треба просто вибрати варіант, де їх більше.

Якими повинні бути натяжні стелі на Кухні?

Ця кімната має цілий набір вимог, дотримуватися яких необхідно, щоб отриманий ефект відповідав очікуванням і не довелося згодом переробляти встановлений вид матеріалу.

  • Стійкість до тепла. Звичайно, плівка і тканина мають чималу стійкістю до температури, але якщо приміщення невелике, а стеля низька, то безпосередньо над місцем готування натяжна стеля може деформуватися.
  • Легко відмивати. Навіть сама охайна господиня не в змозі повністю позбутися від жиру і кіптяви, що виділяються при готуванні, тому необхідно підбирати матеріал, за яким легко доглядати.
  • Не вбирати запахи. З кухні далеко не завжди пахне тільки свіжими булочками і якщо ви не хочете, щоб стійкий аромат поширювався по всій квартирі, матеріал стелі потрібно підбирати відповідний.

Якщо брати в цілому, то ПВХ на кухні буде кращим варіантом.

Яку натяжну стелю встановити у ванній кімнаті?

Натяжні стелі для кухніДана кімната не дуже часто забезпечується натяжними стелями, але якщо ви зважилися встановити їх, то потрібно вибирати такі:

  • Вологостійкі. Випадково спрямована вгору струя води з душу і загальна вогкість не повинні позначатися на зовнішньому вигляді натяжної стелі.
  • Повітропроникні. Постійна сирість в цій кімнаті сприяє розвитку грибка, тому повітря в прошарку над натяжною стелею мусить постійно оновлюватися під час провітрювання приміщення.
  • Бажана можливість демонтажу. Якщо вас залили сусіди, то можливість зняти матеріал для просушування буде безсумнівним плюсом.

Всі інші кімнати в будинку володіють схожими параметрами і вибирати певний вид стельового покриття слід, виходячи з цього списку.