Профілі для натяжних стель

Профілі для натяжних стельПрофіль є найважливішою частиною всієї конструкції натяжної стелі. Саме на нього припадає майже все навантаження, з його допомогою створюються багаторівневі конструкції і площина поверхні виводиться «на рівень», якщо базова стеля нерівна. У нас тільки якісні профілі для натяжних стель, про які ми вас розповімо.

Основні типи стельових профілів

Існує досить багато різновидів профілів, кожен з яких має свої особливості. Наведемо основні варіації.

  • Універсальний профіль. Має можливість закріплення на стелі або на стіні, що дозволяє за допомогою одного виду багета обійти будь-які складні місця приміщення будь-якої форми.
  • Профіль H-подібний. Кріпиться на стіну і дозволяє приховати будь-які недоліки в базовій стелі за рахунок можливості опустити площину натягнутої матерії на будь-який рівень.
  • Основні типи стельових профілівСтельовий профіль. Дозволяє отримати мінімальний зазор між тканиною і прихованої поверхнею, але надзвичайно чутливий до нерівностей стелі, буде повторювати всі наявні перепади.
  • Профіль П-подібний. Кріпиться на стіну, надійно утримуючи матеріал натяжної стелі. За допомогою цього профілю можна змінювати загальний рівень поверхні натягнутої тканини, щоб приховати недоліки. Також дозволяє економити на платні за опалення. Він може досить сильно знизити загальну висоту приміщення, знижуючи її кубатуру і, відповідно, обсяг, необхідний для обігріву.
  • Профіль сепараційний або W-подібний. Встановлюється на місці з’єднання двох полотен натяжної стелі, щоб зменшити загальне навантаження на конструкцію в приміщеннях великої квадратури.
  • Безщілинний. Кріпиться на робочу поверхню таким чином, щоб у стіни не залишалося технологічного зазору, як у інших видів профілів. Це знижує загальні витрати і покращує зовнішній вигляд конструкції.
  • Профіль парящій. Багет складної конструкції, за допомогою якого, при правильному підсвічуванні, створюється певний візуальний ефект: ніби стеля взагалі не з’єднується зі стінами.
  • Багаторівневий. Тип профілю, який сконструйований таким чином, що з його допомогою монтуються стелі з декількох рівнів.

Види профілів натяжних стельКрім конструкційного поділу, профілі діляться за типом кріплення:

  • Стельовий – дозволяє монтувати прихований профіль.
  • Стіновий – змінює рівень площини стелі, щоб приховати недоліки.

Також існує градація за матеріалом виготовлення на пластиковий і алюмінієвий. Перший легше, але більш гнучкий, а другий важкий і міцний, щоб витримувати більшу вагу натяжної стелі.

Звичайно, це не всі види профілів, які з різним ступенем успішності застосовуються компаніями-установниками підвісних стель, але тут описані найбільш поширені варіанти, які застосовуються в переважній більшості випадків.